Onderhoud

TIPS VOOR HET ONDERHOUDEN VAN UW BUISKAP,ROLFOKHOES, ZEILHUIK & LAZY BAG

Enkele praktische tips en adviezen voor het onderhouden van uw canvas.

Materiaal: Sunbrella plus (acryl)

  • Maandelijkse onderhoudsbeurt! Even de tuinslang of een zachte borstel erop is al genoeg om vuil weg te halen. Zo voorkomt u dat u uw doek al snel intensief moet reinigen.
  • Zorg ervoor wanneer u het doek opbergt dat deze droog en schoon wordt opgevouwen/opgeruimd. Zo voorkomt u schimmelvorming.
  • Maak geen eten klaar onder het doek van uw kap of bimini! Want in rook, gas en kookluchtjes zitten schadelijke micro elementen waardoor er zich op het doek schimmels kunnen ontwikkelen.
  • Laat uw kap altijd voldoende luchten. Voldoende laten luchten om de vochtigheid van het doek tegen te gaan is nodig om schimmelvorming te voorkomen. (dat gebeurt vanaf meer dan 65% vochtigheidsgraad) Laat vooral de ventilatieroosters opzij vrij en bedek uw doek niet met een hermetisch afgesloten PVC dekzeil.
  • Gebruik geen: oplosmiddelen,detergent bijtende producten, hogedrukreiniger of wasmachine om uw Sunbrella doek schoon te maken!

 

  • Tijdens het productieproces van het doek maakt een behandeling met fluorkoolstof uw outdoorstoffen waterdicht. Daardoor krijgen ze meer weerstand tegen water en tegen alle mogelijke soorten vuil(stof,groendeeltjes,vet enz.) De behandeling voorkomt ook schimmel vorming! In de loop van de tijd kan de oorspronkelijke behandeling minder effectief worden. Daarom is het belangrijk om uw outdoor stoffen regelmatig te reinigen en opnieuw te behandelen. Doordat onderhoud blijft uw doek in prima conditie en verlengt u duidelijk de levensduur daarvan.  Let erop bij het reinigen van de kap dat de ruiten en de garens van een ander materiaal zijn gemaakt en daardoor ook kwetsbaarder voor reiniging! 

Bron: informatiefolder Vyva Fabrics

Onderhoudsproducten:

Starbrite doek- en bootkappen reiniger Verwijdert vuil,vlekken veroorzaakt door luchtvervuiling en vogelpoep. Herstelt de oorspronkelijke kleur en glans van het doek. Geschikt voor alle soorten bootkappen,huiken,parasols,tentdoek, zonwering en stoelkussens. Tast het doek niet aan. Hard boenen of schrobben niet nodig.

Starbrite waterproofing with PTEF Impregneermiddel dat allerlei soorten doek waterdicht maakt. Uitermate bruikbaar op huiken en boot- en buiskappen. Voorkomt rotten en weervorming. Tast de oorspronkelijke kwaliteit van het materiaal niet aan. Laat geen strepen of vlekken achter. Biedt dankzij PTEF® een langdurige bescherming tegen aanhechting van nieuwe vervuiling en laat het doek glanzen.

Liever u kap, zeilhuik, rolfokhoes of zeilen laten reinigen door een gespecialiseerde wasserij? Dat kan natuurlijk ook! Voor meer informatie & prijzen kunt u contact met ons opnemen via 0162-682318 of info@insails.com

Instructie video’s 

Starbrite - impregneermiddel met PTEF

Starbrite - doek & bootkappenreiniger