De oude zeilmakerij.com

Op deze pagina vind u alle informatie over de oude zeilmakerij.com Dufour 34 Performance.

De keuze voor de Dufour 34 was toen voor ons een makkelijke beslissing. Het uiterlijk van de boot trok meteen de aandacht “liefde op het eerste gezicht “met daarbij het goed ingedeelde dek lay-out waardoor de boot erg makkelijk met een kleine en grote bemanning te varen is.

Het snelheidspotentieel maakte de Dufour 34 de uitgesproken keus voor ons.

De Dufour 34 was voor ons een uitstekende testboot. Zo zijn er in de 4 jaar dat wij er mee hebben gevaren diverse zeilen op uitgeprobeerd. Door zijn gevoelige trim zijn de nieuwste zeilvormen direct meetbaar.

Daarnaast leent de boot zicht uitstekend om kappen en hoezen de testen. De Dufour 34 bleek een geduldig model. Zo zijn er in de afgelopen jaren al 3 buiskapen en zeilhuiken in diverse kleuren en materialen gemaakt.

Deze boot was voor ons een uitstekende manier om in de praktijk te ervaren hoe materialen en vernieuwingen in de watersport zich ontwikkelen.Voor meer gedetailleerde informatie over de Dufour 34:
Jachthaven Noordschans te Klundert :
0168-403550

DSC_4551

ontwerp Umberto Felci
dek en interieur Patrick Roséo
lengte over alles 10,60 m
lengte op de waterlijn 9,13 m
breedte over alles 3,48 m
diepgang 1,90 m
kielgewicht 1670 kg
totaalgewicht circa 5700 kg
genua 32,35 m2
grootzeil 29,3 m2
asymmetrische spi 69,2 m2
symmetrische spi 80,8 m2
motor Volvo 13.8 kW 19 pk

 fijnafstelling

Fijnafstelling van het grootzeil

 masttraveler

Traploze mast-traveler

grotelieren

Extra grote genualier op dekuipbank voor sneller binnen halen van de genua. De lier op deze positie geeft tevens een grotere bewegingsvrijheid.

 spiboom

Carbon spiboom

 

De zeilen die op de oude zeilmakerij.com (Dufour 34) zitten:

De zeilmakerij.com, onze Dufour 34, was uitgerust met een nieuw set zeilen van het materiaal flex aramide. Ook de ontwikkelingen op het gebied van zeildoek staan niet stil, minder rek in combinatie met een goede levensduur is een constante uitdaging. Maar het streven naar perfectie is voor ons ook een bekende.

Flex Laminaatdoek

De  zeilen van de Dufour 34 zijn daarom gemaakt van het laminaatdoek FLEX dat horizontaal verwerkt kan worden. Dankzij de slimme constructie vangt het doek in 6 verschillende richtingen de krachten in het zeil op. FLEX doek van Dimension Polyant is in verschillende uitvoeringen en gewichten verkrijgbaar en is geschikt voor toer- en wedstrijdzeilen. De zeilmakerij.com heeft een grootzeil en Genua in FLX 16A kwaliteit en de high aspect is gemaakt van het zwaardere FLX 19A.

 

Geef een reactie